Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Hittade ett recept med tortellini hos Kryddburken som jag tyckte lät gott, provade det till lunch idag. Smarrigt och snabblagat! :) Modif...
-
Den här rätten föll mig verkligen i smaken, blomkål är grymt underskattat! Receptet är från ICA om jag inte är helt ute ...
-
Häromdagen gjorde jag lite ugnsrostade grönsaker som tillbehör. Tyckte själv att blandning blev väldigt god, så jag delar med mig :) ...
söndag 30 december 2012
Zucchinilasagne med sting
Har tidigare publicerat ett recept på zucchinilasagne här på bloggen, men idag testade jag ett nytt och det var så himla gott att det kvalar in här det med! Den här versionen är lite rivigare i smaken vilket framförallt min sambo gillar, men även jag har börjat uppskatta het mat. Justera enkelt styrkan efter dina egna smaklökar :)
4 portioner
cirka 45 minuter, varav 20-25 i ugn 225 grader
500 g färs
1 paket krossade tomater (tips, ta med chilismak för ännu mera riv!)
1 rödlök
4 st vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
1 kött- eller grönsaksbuljong
1-2 st zucchini
150 g riven ost eller i skivor
smör att steka i
chilipulver, svartpeppar, ev andra kryddor
- Skala och hacka löken. Stek den i smör och ställ sedan åt sidan.
- Bryn färsen och blanda sedan ner löken.
- Häll i krossade tomater och sambal oelek, rör om och smula över buljongen. Låt detta koka upp.
- Tillsätt creme fraichen samt de kryddor du vill ha och låt det sedan puttra ihop en stund.
- Under tiden gör du i ordning zucchinin; skölj den och skiva den sedan med en osthyvel. Lägg gärna zucchinin på en bit papper så sugs en del av vätskan upp och lasagnen blir inte så "lös".
- Ta fram en ugnssäker form och börja med att täcka botten med zucchiniskivor. Kör sedan ett lager med köttfärs och därefter zucchini igen och fortsätt så tills du fyllt formen.
- Avsluta med osten och gratinera sedan lasagnen i cirka 20-25 minuter på 225 grader.
- Servera med en fräsch sallad.
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Gratänger,
Huvudrätt,
Kött,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar