Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Det har blivit några omgångar pulled pork sedan det här receptet , men egentligen föredrar jag nötkött framför fläskkött så därför h...
söndag 19 oktober 2014
Boeuf bourguignon (eller varför inte burgundisk gryta?)
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :) Åt denna rätt (yes, antagligen långt efter igen men vad gör väl det) till lunch på stan för några veckor och jämförelsevis så tycker jag att min skapelse smakar riktigt bra! Det lär bli fler omgångar.
4 portioner
cirka 2h
700 g (benfritt) nötkött av högrev eller bog
3 lagerblad
2-3 msk tomatpuré
3 dl köttbuljong
2 dl rödvin
1 1/2 msk bovetemjöl (eller vetemjöl)
1 tsk timjan
salt & peppar
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 stora vitlöksklyftor
200 g champinjoner
- Skär köttet i grytbitar. Bryn det sedan i smör och eventuellt lite rapsolja. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
- Häll på köttbuljongen och vinet samt bland ner lagerblad, tomatpuré, mjöl och timjan.
- Låt koka i ungefär 1,5 timmar.
- Skala lökarna. Dela steklökarna om de är stora. Hacka vitlöken. Tärna sidfläsket och champinjonerna.
- Stek lök, sidfläsk och champinjoner i smör. Blanda sedan ner i grytan och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
- Klart!
Servera med exempelvis palsternackspuré eller broccolimos och gärna lite hyvlad morot. Schmarrigt!
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Kött,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner


0 kommentarer:
Skicka en kommentar