Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Numera är ju fisk vardagsmat hemma hos oss, jag har gått från att mer eller mindre avsky fisk till att tycka det är riktigt gott. Paner...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här rätten föll mig verkligen i smaken, blomkål är grymt underskattat! Receptet är från ICA om jag inte är helt ute ...
söndag 8 februari 2015
Jills frukostfrallor
6 frallor
20-30 minuter, ugn 175-200 grader
50 g smör
2 st ägg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrö
- Sätt ugnen på 175 grader (i Jills recept står det 175 grader men i min ugn blev det bättre med 200 grader).
- Vispa samman ägg, halvsmält smör (så att det går att blanda), yoghurt, salt och bakpulver.
- Blanda sedan samman med mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Låt sedan stå i 5-10 minuter så att pofibret och fiberhusken hinner absorbera vätskan. Degen ska bli fast.
- Rulla till 6 stycken bollar, tryck ut dem lite lätt på plåten. Strössla över vallmofröna.
- Grädda i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg (det var här jag insåg att min ugn gjorde jobbet bättre på 200 grader än 175 grader, då det tog lite väl lång tid innan de fick färg).
- Låt svalna något innan servering.
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner

0 kommentarer:
Skicka en kommentar