Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Det har blivit några omgångar pulled pork sedan det här receptet , men egentligen föredrar jag nötkött framför fläskkött så därför h...
måndag 5 januari 2015
Stekt spätta med broccoli och äggsås
Efter önskemål från mannen har något så ovanligt (ja, i det här hushållet alltså) som spätta tillagats. Dessutom med potatis till, som också är mycket ovanligt på våra tallrikar. Och inte lär potatisen bli vanligare heller, jag är inte alls förtjust. Ingen smakupplevelse att tala om och jag blev proppmätt på 1,5... Däremot kan det nog bli repris på spättan. Och äggsåsen (mums!). I så fall lovar jag att ta en bättre bild :)
4 portioner
cirka 30-35 minuter
8 spättafiléer (ca 800g)
1-2 dl mjöl (jag tog ris- och bovetemjöl)
smör
2 dl creme fraiche
2 ägg
1/2-1 kruka dill
250 g broccoli
ev 8-12 potatisar (2-3/person)
salt och peppar
- Tina rödspättan om den är fryst.
- Om du vill ha potatis till; börja med att skala och koka den. Salta vattnet lätt.
- Koka äggen i 9-10 minuter. Skölj dem sedan kalla och hacka dem. Blanda därefter ned dem i creme fraichen tillsammans med finklippt dill. Smaka av med salt och peppar.
- Skär broccolin i bitar om du använder färsk och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Salta och peppra fisken, vänd den sedan i mjölet. Stek därefter i smör, cirka 1-2 minuter per sida.
- Klart att servera!
Om jag lagar detta igen kommer jag nog att byta ut potatisen mot blomkål eller göra blomkålsmos till.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
Huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner

0 kommentarer:
Skicka en kommentar