Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Hittade ett recept med tortellini hos Kryddburken som jag tyckte lät gott, provade det till lunch idag. Smarrigt och snabblagat! :) Modif...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
-
Den här rätten föll mig verkligen i smaken, blomkål är grymt underskattat! Receptet är från ICA om jag inte är helt ute ...
lördag 12 januari 2013
Fisk i ugn med kokosmjölkssås
Ikväll har jag tagit ännu ett steg i rätt riktning vad det gäller att lära mig äta fiskrätter. Det blev hokifilé i ugn med sås på kokosmjölk och jag får nog erkänna att jag tyckte om det! Även min sambo och min pappa tyckte att det smakade gott, och åtminstone så är pappa en riktigt inbiten fiskätare så det ser jag som ett gott betyg :)
Om jag får välja vilket kött som ska tillagas väljer jag helst kyckling men vill gärna lägga till mer fisk i min kost. Dock känner jag mig lite novis på området så fiskrecept som passar nybörjare mottages tacksamt!
4 portioner
cirka 40 minuter, ugn 200 grader
400-600 g vit fiskfilé, t.ex. hoki, torsk eller kummel
250 g krämig kokosmjölk
2 tomater
2 paprikor
1/2-1 msk fisksås
1 msk saft av lime- eller citron
salt & vitpeppar
olja/smör
Om jag får välja vilket kött som ska tillagas väljer jag helst kyckling men vill gärna lägga till mer fisk i min kost. Dock känner jag mig lite novis på området så fiskrecept som passar nybörjare mottages tacksamt!
4 portioner
cirka 40 minuter, ugn 200 grader
400-600 g vit fiskfilé, t.ex. hoki, torsk eller kummel
250 g krämig kokosmjölk
2 tomater
2 paprikor
1/2-1 msk fisksås
1 msk saft av lime- eller citron
salt & vitpeppar
olja/smör
- Olja eller smöra en ugnsform och lägg sedan ner filéerna. Salta lätt.
- Skär upp tomater och paprika och lägg över fiskfiléerna.
- Blanda kokosmjölken med fisksås, lime/citronsaft samt salt och peppar. Smaka av och lägg till mer av det du eventuellt tycker saknas.
- Häll kokosmjölkssåsen i formen och ställ sedan in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar