Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
Supermumsigt (och nyttigt!) GI-bröd som jag hittade recept på i Ola Lauritzons kokbok Snabblagad GI . Brödet var väldigt lätt att göra och...
måndag 22 oktober 2012
Späckad fläskfilé Italy style
Ikväll har jag improviserat i köket. Och gott blev det! :) Jag piffade upp en bit fläskfilé med några av mina italienska favoriter; mozzarella och salami. Och så åkte det visst i lite basilika och soltorkade tomtater också. Mums!
4 portioner
Ca 40 minuter (varav 20-25 minuter i ugnen)
400-500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
8 skivor italiensk salami
125 g skivad mozzarella
5-6 hackade soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika, hackad eller klippt
salt & peppar
smör
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta filén från sidan och banka sedan ut den.
- Lägg på de soltorkade tomaterna och basilikan. Fortsätt med salamin och därefter mozzarellan.
- Stäng filén med snöre eller tandpetare.
- Bryn filén runtom i en stekpanna med smör, salta och peppra.
- Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i ugnen cirka 20-25 minuter.
Min sambo tror att den här salladen skulle passa väldigt bra till, och jag säger inte emot! Kanske det även skulle passa att blanda i någon mer smakrik ost...
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Italienskt,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar