Populära recept
-
Hittade ett recept med tortellini hos Kryddburken som jag tyckte lät gott, provade det till lunch idag. Smarrigt och snabblagat! :) Modif...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
-
Inspirerad av ett recept från Spisa.nu slängde jag häromkvällen ihop en rotfruktsfrittata. Jag var osäker på om jag skulle gilla ...
fredag 20 juli 2012
Vietnamesisk sallad med hoisinkyckling a'la Leila
Häromdagen tog jag mig en titt på Leila Lindholms webbshop (ja några år efter alla andra...) och hittade då även en massa andra trevligheter i hennes krypin, recept bland annat. Tyckte att "Vietnamesisk sallad med hoisinkyckling" både lät och såg väldigt gott ut och bestämde mig för att laga detta - vilket jag inte ångrar! Kanongott och lagom asiatiskt för min del :)
För 2 personer
2 kycklingfiléer
1/2 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön
1/2 gurka
1 avokado
1 näve sugarsnaps (alt sockerärtor)
½ mild röd chilifrukt
saft av 1 lime
½ tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk jordnötter
- Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
- Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme cirka 15 minuter. Vänd ibland.
- Tärna gurka och avokado, dela ärtskidorna, skiva chilin tunt och blanda allt i en skål.
- Smaksätt salladen med limesaft, sesamolja och soja. Toppa med jordnötter.
Jag hade inga jordnötter hemma så jag tog istället rostade och saltade cashewnötter och tycker att det blev riktigt bra. Hade heller ingen sesamolja, men istället för att byta ut den uteslöt jag oljan helt då jag gissar på (har inte använt det förut) att den har en ganska speciell smak som skulle vara svårt att "ersätta". Bättre då att vara utan. Om man vill ha något ytterligare tillbehör till rätten skulle jag föreslå couscous.
Etiketter:
Asiatiskt,
GI och lågkolhydrat,
Grönsaker,
Huvudrätt,
Kyckling,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar