Populära recept
-
Just nu hittar jag goda recept till höger och vänster som jag vill testa. Blandar upp matlagningen med lite vardagsklassiker och ...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Hittade ett recept med tortellini hos Kryddburken som jag tyckte lät gott, provade det till lunch idag. Smarrigt och snabblagat! :) Modif...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
tisdag 10 november 2015
Panerad torsk med skagensås
Numera är ju fisk vardagsmat hemma hos oss, jag har gått från att mer eller mindre avsky fisk till att tycka det är riktigt gott. Panerad fisk funkar alltid, jag gillar den knapriga ytan! Det här receptet kommer från kokboken LCHF 2.0, av Anna Hallén och Åse på 56kilo.se. Mycket mumsigt!
4 portioner
15-20 minuter
4 torskfiléer i bit
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
matfett till stekning
70 g bladspenat
4 citronskivor
Skagensås
1 finhackad rödlök
200 g skalade räkor
2 msk hackad gräslök
2 dl majonnäs
ca ½-1 dl vatten
saft av ½ citron
salt & vitpeppar
4 portioner
15-20 minuter
4 torskfiléer i bit
2 ägg
pofiber och mandelmjöl
matfett till stekning
70 g bladspenat
4 citronskivor
Skagensås
1 finhackad rödlök
200 g skalade räkor
2 msk hackad gräslök
2 dl majonnäs
ca ½-1 dl vatten
saft av ½ citron
salt & vitpeppar
- Blanda lök, dill, majonnäs, vatten och citronsaft. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ såsen kallt under tiden du tillagar fisken.
- Torka av torskfiléerna ordentligt med hushållspapper. Krydda med salt och vitpeppar.
- Vispa upp äggen. Häll upp ägg, pofiber och mandelmjöl på varsitt fat.
- Vänd fisken först i pofiber sedan i ägg och till sist mandelmjöl. Stek i rikligt med matfett.
- Servera torsken med såsen, bladspenat och en citronskiva.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar