Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
En kall sås/kräm som passar till kyckling, sallad, pasta och säkert en massa mer, även som dipp till grönsaker :) Basilika...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Jag älskar verkligen risotto - det är tokigt gott! En riktig risotto ska vara krämig och med lagom motstånd tycker jag. Det finns många...
söndag 31 januari 2016
Banan- och kanelmuffins, gluten- och mjölkfria
Igår kollade Neo på Nicke Nyfiken. I ett avsnitt gör Nicke ett litet bus och köper 10 dussin donuts. Då kom Neo på att han också ville ha donuts, och han ville baka dem själv. Men vad är skillnad på donuts och muffins undrar Neo, så han säger: "Mamma, jag vill baka muffins!". Och såklart så gjorde vi det. Neo var jätteduktig och gjorde det mesta själv, så det är han som bör äras för dessa fina och goda muffins! :) Receptet är gluten- och mjölkfritt samt utan raffinerat socker - jag gillar! Dessutom väldigt enkelt. Hittade det hos Marja på bakasockerfritt.se.
6 muffins
ca 30 minuter, ugn 175 grader
150 g mogen banan/ 1 stor banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
2 msk riven kokos
2 msk sukrin, jag tog rårörsocker istället
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
ev 20 gram choklad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa banan och ägg och blanda sedan samman med resterande ingredienser.
- Fördela smeten i muffinsformar (strö på eventuell topping som t.ex. hackade mandel eller kakaonibs) och grädda mitt i ugnen cirka 22 minuter.
- Smaska!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar