Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
Här kommer ett recept på en glutenfri kaka med choklad och mandel. Kakan smakar mest choklad, men beroende på vilka mandlar eller vi...
torsdag 28 juni 2012
Basilikakräm
En kall sås/kräm som passar till kyckling, sallad, pasta och säkert en massa mer, även som dipp till grönsaker :)
Basilikakräm
200 g färskost naturell
0,5 dl creme fraiche
0,25 dl hackad gräslök
1 kruka färsk basilika
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Blanda allt och kör med en mixer. Låt gärna stå kallt en stund - mumsa!
Jag har även testat det omvända med färskosten och creme fraichen när det varit slut på det ena eller andra här hemma, och det funkar lika bra. Man kan även byta ut gräslöken mot lite färsk oregano och/eller timjan och det smakar fortfarande super!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar