Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
torsdag 10 september 2015
Sesamwok
För tillfället pågår rensning av kyl, frys och skafferi här hemma. Sätter kreativiteten på spel, härligt! :) I frysen hittade jag ett paket lyxgrytbitar ifrån Gröna Gårdar. Blev lite osäker på vad man gör av lyxgrytbitar och vilken del på lilla kossan det handlar om så jag surfade in på deras webbplats och vad hittade jag där om inte ett recept som föll mig i smaken på stört :) Smaklig spis!
Ca 4 portioner
30-45 minuter
600 g lyxgrytbitar (eller innanlår, fransyska, rostbiff, rumpstek)
några matskedar sesamfrö
2 msk sesamolja
2 st pressade vitlökar
2 cm riven ingefära
1½ tsk cayennepeppar
3 msk soja
vitkål
morot
rödlök
sockerärtor
hackad ingefära
vitlök
1 paket glasnudlar
- Strimla köttet fint och lägg det i marianden (bestående av olja, vitlök, ingefära, cayennepeppar och soja) minst 15 minuter innan tillagning, men gärna flera timmar innan.
- Koka glasnudlarna enligt förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Rosta några matskedar sesamfrö i en torr panna.
- Hetta upp en stek- eller wokpanna och häll i smör eller olja (kokosolja funkar ypperligt!) och stek köttet på hög temperatur tills det är precis genomstekt. Lägg över i en skål eller ta fram en ny panna.
- Hetta upp olja igen. Stek sedan ingefäran och vitlöken tills de blivit lite mjuka. Lägg sedan i löken och till sist de övriga grönsakerna och stek hastigt tills de är al dente. OBS! Grönsakerna ska vara finstrimlade så att de blir "klara" på kort tid och ungefär samtidigt. Smaka av med valfria kryddor, exempelvis de som var i marinaden.
- Blanda samman kött, grönsaker och nudlar. Strö över rostade sesamfrön, och om du vill färskhackad koriander.
Etiketter:
Asiatiskt,
GI och lågkolhydrat,
Grönsaker,
Huvudrätt,
Kött,
Mjölk- och mejerifritt,
Potatis o rotfrukter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar