Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
torsdag 14 maj 2015
Tzatsiki
Grekiskt, gôtt, gôrlätt!
1 liten skål
5-10 minuter
1 gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 ficnhackad vitlöksklyfta
1½ tsk salt
en skvätt citronsaft
1 msk olivolja
nymalen kryddpeppar
- Börja med att riva gurkan grovt. Låt den rinna av i ett durkslag. Salta gärna lite för att skynda på avrinningen.
- Finhacka vitlöken och blanda sedan med yoghurt, salt, citronsaft och olivolja. Blanda ner gurkan.
- Ringla gärna lite olivolja över och dra några varv med pepparkvarnen före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar