Populära recept
-
Hittade ett recept med tortellini hos Kryddburken som jag tyckte lät gott, provade det till lunch idag. Smarrigt och snabblagat! :) Modif...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
-
Som jag sagt förr, ibland eller ganska ofta, är det enkla det godaste. Den här räksalladen är en sådan rätt. Enkel, superenkel, men såå...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Inför midsommar dök det upp flera olika varianter på cheesecakes med räkor, och några med lax, i mitt bloggflöde. Av bilderna att döma ...
söndag 22 februari 2015
Högrevsgryta med äpple och bacon
Idag blev det middagslagning på skåprensning. Fantastiskt lyckat, om ni frågar mig! Jag tror att rotsaksmos eller palsternackspuré hade smakat femstjärnigt till den här grytan, men idag blev det ugnsrostade rotfrukter hos oss.
4 portioner
cirka 75 minuter, varav 60 minuter koktid
600 g högrev av nöt eller älg
3 små gula lökar
2-3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk valfri soja
salt, peppar
smör, rapsolja
2 dl creme fraiche
1 pkt bacon (100-140 g sidfläsk går nog lika bra)
1-2 äpplen
- Skär köttet i lagom stora bitar och hacka löken. Salta och peppra köttet och bryn det sedan, i smör och rapsolja, tillsammans med löken. Flytta över köttet till en gryta, eller om du har en stor stekpanna/stekgryta så lagar du i den.
- Smula ner buljongen och häll på vattnet. Tillsätt tomatpurén och sojan. Låt koka på låg-medelvärme en timma.
- Under tiden köttet kokar kan du tillaga ditt tillbehör.
- När det är cirka 15 minuter koktid kvar på köttet klipper du baconet i mindre bitar och klyftar äpplet/äpplena (hur många är en smaksak). Fräs sedan i någon klick smör och lite rapsolja tills baconet är klart.
- När köttet kokat i en timma häller du i creme fraichen och låter det koka upp. Därefter blandar du ner bacon- och äpplefräset och låter koka några minuter till.
- Servera med ditt tillbehör!

Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar