Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
söndag 16 november 2014
Pannbiffar av älg med stekt lök, sôs och sparris
Som sagt fota i kvällsljus... I alla fall. Här har jag inspirerats av Klara Desser och gjort några små justeringar. Gott gott i gott gott! I hennes recept är det 2 msk vardera av vinägersorterna, men det skulle bli alldeles för syrligt för min smak att ha i all den vinägern. Tycker nästan, men bara nästan, det jag anger här är för mycket. Smaken är som baken!
4 portioner
cirka 30 minuter
600 g älgfärs (vill du ha lite fetare blandar du upp med nöt-, fläsk- eller blandfärs)
1/2 dl majonnäs
1-2 msk pofiber (kan uteslutas, håller ihop biffarna bättre)
1 tsk lökpulver
salt & peppar
smör att steka i
2 gula lökar
3-4 msk vatten
2 dl creme fraiche
3 msk philadelphiaost
2 msk (kinesisk) soja
2 msk grönpepparkorn
1/2 msk vit balsamvinäger
1/2 msk vitvinsvinäger
300 g sparris
- Blanda färs, majonnäs, pofiber, lökpulver samt salt och peppar i en bunke. Låt stå och dra ihop sig lite.
- Skala och skär löken.
- Om du använder färsk sparris, skär av det hårda längst ner på stjälkarna. Förbered sparrisen genom att lägga den i en gryta med vatten så att det knappt täcker sparrisen.
- Forma färsen till 8 stycken biffar och stek i smör. Varmhåll tills resten av maten är klar.
- Ta en ny stekpanna, eller rengör den du använt till biffar. Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg.
- Sätt på grytan med sparrisen. Använder du färsk sparris kokar du den i några minuter, använder du fryst kokar du upp vattnet och häller sedan av direkt. Skölj hastigt i kallt vatten.
- Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt sedan creme fraiche, philadelphiaost, soja, grönpepparkorn och vinägersorterna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Klart att servera!
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Kött,
Sås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar