Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
söndag 5 oktober 2014
Ost- & kantarellpaj
En form cirka 28 cm
ca 45 min
1 liter trattkantareller
1 stor gul lök
ca 2 dl vällagrad ost, exempelvis sveciaost
ca 2 dl grädde
2 ägg
salt & peppar
smör
- Bryn trattkantarellerna och löken i smör tills de fått färg.
- Vispa äggen lätt, blanda sedan ner grädde och ost. När kantarellerna och löken är klar blandar du ner det också. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran i pajskalet och grädda på drygt 200 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills äggstanningen stannat.
- Servera en god sallad till. Förslagsvis med ruccola, tomat och olivolja.
Etiketter:
Buffé,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Huvudrätt,
Paj,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar