Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
söndag 24 augusti 2014
Torskrygg i persilje- och pepparrotssås
Efter lite mer än en vecka av diverse snabbmat, vetemjöl och annat som jag normalt inte äter till vardags var jag igår sugen på något riktigt fräscht och hemlagat. Huvudet in i kyl och frys för att se vad som kunde komponeras ihop. Jag hittade grädde, pepparrotsvisp och torsk. Tog även en kik i pappas land. Där fanns potatis, morötter, lök av olika slag, spenat, persilja och diverse kryddor. Tog mig en funderare, och fick det här är resultatet! Jag har inga exakta måttangivelser, jag gick på känsla och smak. Gott blev det i alla fall! :)
3 portioner
Cirka 35 minuter, ugn 175 grader
3 torskryggsfiléer
1,5-2 dl grädde
några matskedar pepparrotsvisp (alt färskriven eller wasabi på tub)
klippt persilja
några nävar spenat
salt, peppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda såsen; grädde, pepparrotsvisp, klippt persilja, salt och peppar. Låt stå och dra.
- Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg därefter fisken på spenaten och häll över såsen.
- Låt gå i ugnen 20-25 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar