Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Inför midsommar dök det upp flera olika varianter på cheesecakes med räkor, och några med lax, i mitt bloggflöde. Av bilderna att döma ...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
söndag 13 maj 2012
Baguetter med oliv och soltorkad tomat
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kryddbaguetter. De blev mycket saftiga och goda, blev mycket gott med soltorkad tomat i. Nästa gång funderar jag även på att slänga i lite färsk basilika...
3 stycken bröd
½ pkt jäst
5 dl vatten, 37 grader
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ dl grovhackade gröna oliver
½ dl grovhackade soltorkade tomater (blötlagda och ev marinerade, eller köp färdigmarinerade)
drygt 1 l vetemjöl
- Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda om. Tillsätt olja, salt, oliver och tomater. Arbeta in mjölet till en lös deg. Den ska vara hanterbar, men inte mer (den blev riktigt kletig!). Låt degen jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
- Häll upp degen på mjölat bakbord (eller bakduk). Knåda den inte (då kramar man ur luften, som är en del av hela baguettekänslan) utan dela den direkt i 3 bitar och dra ut och vrid dem till ganska smala längder.
- För över dem på bakplåtspapper på plåt och låt dem jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
- Grädda baguetterna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.
Funkade att äta, utan att blev dåliga, både en och två dagar efter. Servera gärna med ruccola, färskost och skinka eller salami. Supergott!
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar