Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Jag älskar verkligen risotto - det är tokigt gott! En riktig risotto ska vara krämig och med lagom motstånd tycker jag. Det finns många...
tisdag 24 juni 2014
Kladdkaka med vaniljgrädde och limemarinerade jordgubbar
Gudomligt gott, och som så ofta - enkelt!
Cirka 6-8 bitar
Cirka 30 minuter
kladdkaka
grädde
1 tsk vaniljpulver
ca 250 g jordgubbar
1 lime
2 msk socker
- Gör kladdkakan (följ länken).
- Blanda jordgubbarna med saften och rivet skal av en lime, strö på socker och blanda. Låt marinera i cirka 15 minuter.
- Vispa grädden med vaniljpulvret.
- När kladdkakan svalnat breder du på grädden och lägger sedan på de marinerade jordgubbarna.
- Schmarrdags!
Etiketter:
Buffé,
Efterrätt/glass/godis,
Glutenfritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar