Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
tisdag 17 juni 2014
Schmarriga ostbollar
Här kommer ett schmarrigt recept på ostbollar som passar såväl till fredagsmyset som till grillat eller buffé. Jag serverade det till ramslöksstekta kycklingfiléer (även det ett hett tips!). Det är Annika Rogneby som är kreatör till ostbollarna. Schmarr!
Cirka 35 stycken (små)
10 minuter + 30 minuter i kyl
150 g riven västerbottenost
125 g ricottaost
1 krm cayennepeppar
sesamfrön eller basilika (jag hade även oregano) att rulla i
- Blanda ostarna och cayennepeppar. Forma små bollar.
- Rulla bollarna i valfri garnering.
- Låt stå i kyl cirka 30 minuter.
- Schmarra!

Etiketter:
Buffé,
GI och lågkolhydrat,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar