Populära recept

tisdag 15 oktober 2013

Kycklingfilé med broccoli och parmesan
Om ni läst mitt föregående inlägg så minns ni kanske min utmaning om att laga alla veckans måltider från vad vi hade hemma i skafferierna? Här är ytterligare en rätt på det temat. Kycklingfilé och broccoli var mina utgångspunkter till den här rätten. Google min hjälp att hitta ett bra recept. Allt om mat slutdestinationen.
En smakrik och lättlagad vardagsrätt, som jag kan tänka mig att laga igen. Men då ska jag göra det med grädde, som det står i receptet, istället för på matlagningsyoghurt. Jag tror det blir bättre. Men av någon anledning så hade grädden (och förra gången räkorna?!) tagit slut? Hur som, jag serverade quiona till, som jag kokat i gurkmeja så att den blev festligt gul :) Sonen, som är lite mer än ett år, åt med god aptit.


4 personer
Cirka 20-30 minuter

4 st kycklingfiléer
250 g broccoli (färsk eller fryst)
100 g parmesan (eller annan riven och vällagrad ost)
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja

  • Skär bort stjälken på broccolion och dela broccoliblomman i buketter (alternativt fryst broccoli som redan är delad). Lägg ner dem i lättsaltat kokande vatten i cirka 2 minuter (eller tills de är mjuka men fortfarande spänstiga). Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda med den rivna osten och den pressade vitlöken.
  • Salt och peppra kycklingfiléern och bryn dem gyllene i smör. Fördela broccoliblandningen på filéerna (ja, en del kommer ramla ner i pannan) och häll sedan på grädde, vatten, soja och salt. Lägg på ett lock och låt sjuda cirka 8 minuter.
  • Servera med exempelvis quinoa, couscous eller kanske potatisklyftor om du gillar det. Glöm inte att ta rikligt med skysås till!


0 kommentarer:

Här bloggar

Hanna
Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Visa hela min profil

Bloglovin