Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
torsdag 14 februari 2013
Kycklingklubbor på rotfruktsbädd
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dessutom prisvärt! Därtill passar det just nu bra med mat som till stor del sköter sig själv och då är ugnen min bästa vän och den gillas ju även av rotfrukterna :)
Receptet till den här maträtten hittade jag i tidningen Hemmets Journal. Inte en tidning som jag vanligtvis läser men som jag gärna lånar för just recepten, de är ofta enkla att göra och goda. Det gäller just för det här receptet. Enkelt, lätt att variera med de rotfrukter du själv vill ha och gott med lite hetta i. En lite lyxigare vardagsrätt!
4 portioner
Cirka 1 timma, ugn 200-210 grader
I formen
1 kg kycklingklubbor
1 kg rotfrukter (exempelvis sötpotatis, palsternacka, morot, kålrot)
2 rödlökar
salt, peppar
Smör
Honungsglaze
1 röd chilifrukt (urkärnad och hackad)
4 msk olivolja
3 msk flytande honung
2 krm sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 citron, rivet skal och pressad saft
flingsalt
Vitlöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
- Bryn kycklingen i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
- Lägg över kycklingen på rotfrukterna.
- Blanda ingredienserna till honungsglazen och droppa den sedan över kycklingen och rotfrukterna.
- Stek mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ös med vätskan som bildas i formen några gånger under tiden.
- Blanda yoghurt, olja, pressad vitlök och salt till en sås.
- Servera alltsammans och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar