Populära recept
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
onsdag 23 januari 2013
Fisk i tomatsås toppat med basilika och solroskärnor
Ikväll bjuder jag på en egenkomponerad fiskrätt som blev oväntat god! Hittade ett fiskrecept i en tidning som jag ville laga men hade inte rätt ingredienser hemma så jag använde det som inspiration istället och freestylade sedan ihop den här lilla gratängen. Bon apetit!
(Okej, jag är lite extra stolt över det här receptet eftersom det innehåller fisk! ;))
4 portioner
600 g vit fiskfilé
2 dl creme fraiche
1 dl krossade tomater med chili
1 kruka basilika
solroskärnor
riven ost
salt & peppar
- Skär fisken i portionsbitar och lägg bitarna i en ungsform. Salta lätt.
- Blanda en sås av creme fraiche och de krossade tomaterna. Krydda med salt och peppar efter eget tycke. Häll sedan såsen över fisken.
- Klipp eller hacka basilikan och fördela över hela formen.
- Avsluta med att strö över solroskärnor och riven ost.
- Låt gå i ugnen cirka 15-20 minuter.
Servera med till exempel ris, blomkålsris eller en matigare sallad.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
GI och lågkolhydrat,
Gratänger,
Huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar