Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
onsdag 23 januari 2013
Fisk i tomatsås toppat med basilika och solroskärnor
Ikväll bjuder jag på en egenkomponerad fiskrätt som blev oväntat god! Hittade ett fiskrecept i en tidning som jag ville laga men hade inte rätt ingredienser hemma så jag använde det som inspiration istället och freestylade sedan ihop den här lilla gratängen. Bon apetit!
(Okej, jag är lite extra stolt över det här receptet eftersom det innehåller fisk! ;))
4 portioner
600 g vit fiskfilé
2 dl creme fraiche
1 dl krossade tomater med chili
1 kruka basilika
solroskärnor
riven ost
salt & peppar
- Skär fisken i portionsbitar och lägg bitarna i en ungsform. Salta lätt.
- Blanda en sås av creme fraiche och de krossade tomaterna. Krydda med salt och peppar efter eget tycke. Häll sedan såsen över fisken.
- Klipp eller hacka basilikan och fördela över hela formen.
- Avsluta med att strö över solroskärnor och riven ost.
- Låt gå i ugnen cirka 15-20 minuter.
Servera med till exempel ris, blomkålsris eller en matigare sallad.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
GI och lågkolhydrat,
Gratänger,
Huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar