Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Ett gott tillbehör till exempelvis grillat. Tänk på att svartrötterna svartnar snabbt när man skalat dem, så lägg dem i citronvatten ti...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
tisdag 26 juni 2012
Pizzadeg
Pizzadeg för 4 personer
Ca 60 min, varav 30 jäsning och 15 i ugn 250 grader
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk äkta smör, smält
½ tsk salt
5 dl siktat dinkelmjöl
Ca 60 min, varav 30 jäsning och 15 i ugn 250 grader
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk äkta smör, smält
½ tsk salt
5 dl siktat dinkelmjöl
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med vattnet. Tillsätt smör och salt.
- Blanda i mjölet allt eftersom.
- Knåda till en deg och låt sedan jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
- Efter jäsningen bakar du ut degen till 2 stora pizzor eller 4 stora.
Etiketter:
Pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar