Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
En kall sås/kräm som passar till kyckling, sallad, pasta och säkert en massa mer, även som dipp till grönsaker :) Basilika...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
tisdag 26 juni 2012
Pizzadeg
Pizzadeg för 4 personer
Ca 60 min, varav 30 jäsning och 15 i ugn 250 grader
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk äkta smör, smält
½ tsk salt
5 dl siktat dinkelmjöl
Ca 60 min, varav 30 jäsning och 15 i ugn 250 grader
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk äkta smör, smält
½ tsk salt
5 dl siktat dinkelmjöl
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med vattnet. Tillsätt smör och salt.
- Blanda i mjölet allt eftersom.
- Knåda till en deg och låt sedan jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
- Efter jäsningen bakar du ut degen till 2 stora pizzor eller 4 stora.
Etiketter:
Pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar