Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
-
Här kommer ytterligare ett recept på fröknäcke . Detta är utan något mjöl i men tack vare äggen håller det ihop riktigt fint. Min nya f...
söndag 3 juni 2012
Hemmagjord pizza
Ikväll kör vi hemmagjord pizza - bra mycket mumsigare än köpt om du frågar mig!
Pizzadeg för 4 personer
Jäsning 1 timma
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, 37 grader
2-3 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl
Under tiden som degen jäste gjorde jag egen tomatsås att ha på pizzan - också mycket godare än köpt!
Tomatsås för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g (ta gärna en smaksatt, typ basilika)
3 msk tomatpuré
1 tsk örtkryddor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker (jag använder stevia)
När degen jäst klart bakar man ut den och lägger upp på en plåt med bakplåtspapper. Ikväll valde vi att toppa den med:
Tomatsåsen
125 g mozzarellaost och 80 g prästost
Färska tomater
Rökt skinka
1 burk Oliver (150 g oliver avrunna)
Rödlök
Pizzadegen ger 9 pro points per portion och såsen 1 pro point per person enligt ViktVäktarna. Tillsammans med ingredienserna ovan blir det totalt 18 poäng per portion för denna pizza.
Pizzadeg för 4 personer
Jäsning 1 timma
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten, 37 grader
2-3 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl
- Fördela jästen i en bunke och höll över vattnet. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet.
- Arbeta till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i cirka en timma.
Under tiden som degen jäste gjorde jag egen tomatsås att ha på pizzan - också mycket godare än köpt!
Tomatsås för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g (ta gärna en smaksatt, typ basilika)
3 msk tomatpuré
1 tsk örtkryddor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker (jag använder stevia)
- Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs detta i olivolja.
- Rör i de krossade tomaterna, tomatpuré, örtkryddor, salt, peppar och socker.
- Låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter. Smaksätt eventuellt med mera kryddor.
När degen jäst klart bakar man ut den och lägger upp på en plåt med bakplåtspapper. Ikväll valde vi att toppa den med:
Tomatsåsen
125 g mozzarellaost och 80 g prästost
Färska tomater
Rökt skinka
1 burk Oliver (150 g oliver avrunna)
Rödlök
Pizzadegen ger 9 pro points per portion och såsen 1 pro point per person enligt ViktVäktarna. Tillsammans med ingredienserna ovan blir det totalt 18 poäng per portion för denna pizza.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar