Populära recept

tisdag 15 maj 2012

Zucchini- och tomatgratäng

























Det här "Du är vad du äter"-receptet är Anna Skippers och jag hittade det på recept.nu. Jag modifierade lite vad det gällde mängden av allt, så att det passade min form bättre. Tror att jag tog lite för lite parmesan och basilika, annars var det riktigt gott. Sambon tyckte detsamma! Enkel att göra men tar lite tid eftersom den ska vara i ugnen i drygt 1 timma. Kan också tänka mig att blanda i lite aubergine nästa gång, och varför inte lite paprika?


Recept efter vad som passar dig
Tid i ugnen cirka 1 timma på 175 grader


6 st tomater
1 stor zucchini
1 knippe färsk vårlök  
1 kruka färsk basilika  
3 st vitlöksklyftor
1 bit Parmigiano Reggiano
1 pkt (150 gram) Fetaost (eller getost)
Olivolja

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skiva tomat och zucchini i tunna skivor.
  • Hacka lök samt vitlök fint.
  • Hyvla parmesanosten.
  • Skär fårosten i tunna skivor.
  • Häll olivolja i en ugnsfast form. Varva zucchini, tomat, örter, lök, ost.
  • Salt och peppra med het chili (torkad).
  • Upprepa tills formen är full. Avsluta med ett lager ost och ringla över lite extra olivolja.
  • Sätt in i ugnen och låt gratinera till grönsakerna smält samman, drygt 1 timma.



1 kommentarer:

Therese sa...

Det här låter väldigt gott, måste jag testa :)

Här bloggar

Hanna
Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Visa hela min profil

Bloglovin