Populära recept
-
Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. Jag är egentligen inte så förtjus...
-
I lördags var det dags för lite gôtta hemma hos oss. Det blev heta räkor, vilket jag inte testat att göra hemma förut. Jösses mössa, så...
-
Jag använder mig ganska ofta av Pinterest när jag är på jakt efter inspiration till olika saker, även mat. Det här goda tillbehöret ...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Numera är ju fisk vardagsmat hemma hos oss, jag har gått från att mer eller mindre avsky fisk till att tycka det är riktigt gott. Paner...

onsdag 14 oktober 2015
Champinjonsoppa
Enkel men vääääldigt god champinjonsoppa! Jag rekommenderar en bit fröknäcke till, som du breder rikligt med smör på och toppar med din favoritost - nom nom nom! Receptet hittade jag hos Damn Delicious.
4 (stora) portioner
Cirka 30 minuter
50 g smör
3 pressade vitlöksklyftor
600 g tunt skivade champinjoner
1 hackad lök
salt & peppar
2,25 dl rött vin
1 liter kycklingfond
2, 25 dl grädde
½-1 tsk torkad timjan
2 msk majsstärkelse (kan uteslutas)
4 (stora) portioner
Cirka 30 minuter
50 g smör
3 pressade vitlöksklyftor
600 g tunt skivade champinjoner
1 hackad lök
salt & peppar
2,25 dl rött vin
1 liter kycklingfond
2, 25 dl grädde
½-1 tsk torkad timjan
2 msk majsstärkelse (kan uteslutas)
- Smält smöret i en stor kastrull och lägg sedan i vitlöken och champinjonerna. Fräs tills champinjonerna fått lite färg, cirka 5-8 minuter. Lägg sedan i löken och låt fräsa tills den är genomskinlig, ungefär 2-3 minuter ytterligare. Rör om ofta.
- Rör i vinet och låt det koka upp. Det ska sedan koka så att det reduceras till drygt hälften, det tar omkring 5 minuter. Därefter rör du i timjan, grädde och kycklingfond. Låt soppan koka ytterligare några minuter.
- Om du vill ha soppan tjockare/krämigare kan du blanda i majsstärkelse. Börja med att blanda ut 2 msk i lite vatten, häll i soppan och låt koka in. Vill du ha ännu tjockare konsistens blandar du i mer majsstärkelse på samma sätt.
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.

Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner

0 kommentarer:
Skicka en kommentar