Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
lördag 20 juni 2015
Smarrig och smakrik lax- & räktårta
Inför midsommar dök det upp flera olika varianter på cheesecakes med räkor, och några med lax, i mitt bloggflöde. Av bilderna att döma såg detta väldigt gott ut, så inspirerad av många jag gav mig på att göra en egen och mycket riktigt - supergott!
En springform, 24 cm, cirka 10-12 bitar
30-45 minuter + 5 h i kyl
200 g grovt/mörkt bröd, t.ex. kavring eller lågkolhydratbröd (jag tog Kung Markattas solrosbröd)
50 g smör
500 g oskalade, tinade räkor
200 g kallrökt lax
2 dl creme fraiche
200 g cream cheese
0,75 dl majonnäs
2 st hårdkokta ägg
80 g röd kaviar/stenbitsrom
1 liten röd lök (knippelök funkar fint)
2-3 msk wasabipasta
några matskedar klippt dill
några matskedar citronsaft
4 gelatinblad
salt & peppar
- Börja med att skala räkorna. Ställ dem kallt.
- Koka äggen. Jag kokade mina 9 minuter och tyckte det blev bra.
- Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Tryck ut brödsmeten i en springform på cirka 24 cm i daiameter. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka löken, och äggen (t.ex. med en äggskärare).
- Blanda samman creme fraiche, cream cheese, majonnäs och wasabipasta. Blanda sedan ner stenbitsrom (spara ev lite till garnering), lök, ägg och klippt dill.
- Grovhacka räkorna (spara några till garnering) och strimla laxen. Jag sparade cirka 50 g lax till garnering. Blanda sedan ner i smeten och smaka av med salt och peppar.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme tills de smält samman, blanda sedan ner några matskedar citronsaft. Vänd ner i smeten och rör om väl.
- Häll blandningen över brödbotten i springformen och låt stå kallt i minst fem timmar, eller över natten.
- Precis innan tårtan ska serveras tar du försiktigt bort springformen (du kan behöva dra med en kniv runt kanterna) och garnerar med det du tycker om.
Etiketter:
Buffé,
Fisk och skaldjur,
GI och lågkolhydrat,
Lättare måltider,
Tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar