Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Jag älskar verkligen risotto - det är tokigt gott! En riktig risotto ska vara krämig och med lagom motstånd tycker jag. Det finns många...
söndag 8 februari 2015
Jills frukostfrallor
6 frallor
20-30 minuter, ugn 175-200 grader
50 g smör
2 st ägg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrö
- Sätt ugnen på 175 grader (i Jills recept står det 175 grader men i min ugn blev det bättre med 200 grader).
- Vispa samman ägg, halvsmält smör (så att det går att blanda), yoghurt, salt och bakpulver.
- Blanda sedan samman med mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Låt sedan stå i 5-10 minuter så att pofibret och fiberhusken hinner absorbera vätskan. Degen ska bli fast.
- Rulla till 6 stycken bollar, tryck ut dem lite lätt på plåten. Strössla över vallmofröna.
- Grädda i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg (det var här jag insåg att min ugn gjorde jobbet bättre på 200 grader än 175 grader, då det tog lite väl lång tid innan de fick färg).
- Låt svalna något innan servering.
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar