Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
söndag 8 februari 2015
Jills frukostfrallor
6 frallor
20-30 minuter, ugn 175-200 grader
50 g smör
2 st ägg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrö
- Sätt ugnen på 175 grader (i Jills recept står det 175 grader men i min ugn blev det bättre med 200 grader).
- Vispa samman ägg, halvsmält smör (så att det går att blanda), yoghurt, salt och bakpulver.
- Blanda sedan samman med mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Låt sedan stå i 5-10 minuter så att pofibret och fiberhusken hinner absorbera vätskan. Degen ska bli fast.
- Rulla till 6 stycken bollar, tryck ut dem lite lätt på plåten. Strössla över vallmofröna.
- Grädda i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg (det var här jag insåg att min ugn gjorde jobbet bättre på 200 grader än 175 grader, då det tog lite väl lång tid innan de fick färg).
- Låt svalna något innan servering.
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Mjölk- och mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar