Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
fredag 2 maj 2014
Baconlindad torskrygg med örtsmak
4 portioner
15 minuter (exkl tid för att tina)
1 schalottenlök
450 g fryst och tinad bladspenat
smör
salt, nymald svartpeppar, vitpeppar
2 vitlöksklyftor
4 msk mild olivolja
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk oregano
4 bitar torskrygg utan skinn, ca 600 g (fryst och tinad funkar fint!)
1 paket bacon
flingsalt
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Finhacka schalottenlök och fräs den sedan mjuk i smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills eventuell vätska kokat bort. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i en kastrull. Häll i oljan och hälften av örterna. Låt det värmas några minuter.
- Salta torskbitarna lätt och peppra med vitpeppar. Linda in dem i bacpn. Bryn bitarna runtom i smör. Lägg dem sedan i en ugnsform och låt gå färdiga i ugnen tills innertemperaturen är cirka 45-50 grader. Det tar ungefär 6 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
- Värm spenaten och lägg upp på varma tallrikar. Lägg sedan på fisken. Ta bort vitlöken ur oljan och häll över tallrikarna. Strö över resterande av de färska örterna. Strö över flingsalt och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar