Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
fredag 2 maj 2014
Baconlindad torskrygg med örtsmak
4 portioner
15 minuter (exkl tid för att tina)
1 schalottenlök
450 g fryst och tinad bladspenat
smör
salt, nymald svartpeppar, vitpeppar
2 vitlöksklyftor
4 msk mild olivolja
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk oregano
4 bitar torskrygg utan skinn, ca 600 g (fryst och tinad funkar fint!)
1 paket bacon
flingsalt
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Finhacka schalottenlök och fräs den sedan mjuk i smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills eventuell vätska kokat bort. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i en kastrull. Häll i oljan och hälften av örterna. Låt det värmas några minuter.
- Salta torskbitarna lätt och peppra med vitpeppar. Linda in dem i bacpn. Bryn bitarna runtom i smör. Lägg dem sedan i en ugnsform och låt gå färdiga i ugnen tills innertemperaturen är cirka 45-50 grader. Det tar ungefär 6 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
- Värm spenaten och lägg upp på varma tallrikar. Lägg sedan på fisken. Ta bort vitlöken ur oljan och häll över tallrikarna. Strö över resterande av de färska örterna. Strö över flingsalt och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar