Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
tisdag 6 augusti 2013
Klaras mandel- och cashewrutor
I ett gammalt nummer av Matmagasinet hittade jag det här goda brödet. Receptet är Klara Dessers. Gott, nyttigt, mättande och glutenfritt! Fyra flugor i en smäll :) Det går enkelt och snabbt att göra, perfekt när man som vi annars inte äter bröd men vill lyxa till helgfrukosten.
1 långpanna
ca 30 minuter, ugn 225 grader
ca 30 minuter, ugn 225 grader
150 g mandel, ca 2 1/2 dl
75 g cashewnötter, ca 2 dl
1/2 dl pofiber eller fibrex
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2-3 msk raps- eller olivolja
2 tsk brödkryddor
1 burk/250 g kesella eller kvarg
2 ägg
sesamfrön
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa mandeln och nötterna till fint mjöl och blanda sedan med övriga torra ingredienser samt olja och kesella. När du fått ihop en kletig smet tillsätter du äggen och rör runt.
- Fördela smeten i en långpanna med bakplåtspapper så att den är cirka 1 cm tjock. Strö sedan över sesamfrön (och om du vill lite flingsalt) och ställ in i ugnen. Låt gå cirka 10-15 minuter eller tills brödet fått fin färg.
- Låt brödet svalna och skär sedan i rutor.
Brödet förvaras bäst i kylen, och går bra att frysa. Mina rutor fick inte riktigt någon gyllene färg den här gången men de blev goda ändå. Får köra på mer färg nästa gång! :)
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Mellanmål,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar