Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
-
Det här receptet hittade jag i boken Bröd för alla sinnen av Stina Algotson, Janne Hansson & Fredrik J Karlsson under namnet Kr...
tisdag 6 augusti 2013
Klaras mandel- och cashewrutor
I ett gammalt nummer av Matmagasinet hittade jag det här goda brödet. Receptet är Klara Dessers. Gott, nyttigt, mättande och glutenfritt! Fyra flugor i en smäll :) Det går enkelt och snabbt att göra, perfekt när man som vi annars inte äter bröd men vill lyxa till helgfrukosten.
1 långpanna
ca 30 minuter, ugn 225 grader
ca 30 minuter, ugn 225 grader
150 g mandel, ca 2 1/2 dl
75 g cashewnötter, ca 2 dl
1/2 dl pofiber eller fibrex
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2-3 msk raps- eller olivolja
2 tsk brödkryddor
1 burk/250 g kesella eller kvarg
2 ägg
sesamfrön
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa mandeln och nötterna till fint mjöl och blanda sedan med övriga torra ingredienser samt olja och kesella. När du fått ihop en kletig smet tillsätter du äggen och rör runt.
- Fördela smeten i en långpanna med bakplåtspapper så att den är cirka 1 cm tjock. Strö sedan över sesamfrön (och om du vill lite flingsalt) och ställ in i ugnen. Låt gå cirka 10-15 minuter eller tills brödet fått fin färg.
- Låt brödet svalna och skär sedan i rutor.
Brödet förvaras bäst i kylen, och går bra att frysa. Mina rutor fick inte riktigt någon gyllene färg den här gången men de blev goda ändå. Får köra på mer färg nästa gång! :)
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt,
Mellanmål,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar