Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
måndag 3 december 2012
Kantarellköttfärs
Ikväll har jag experimenterat lite i köket igen, den här gången var det köttfärssåsen som jag tyckte behövde förnyas lite :)
4 portioner
400-600 g färs
180 g kantareller
1 gul lök, hackad
en skvätt grädde och/eller matlagningsyoghurt
någon matsked kantarellfond
en klick dijonsenap
några nypor timjan
salt & peppar
Blev väldigt nöjd med smaken på den här köttfärssåsen, och fick till och med medhåll från den annars timjan-kräsne sambon = bra betyg! Tackar käraste bonussvärmor för både färsen och kantarellerna! :)
4 portioner
400-600 g färs
180 g kantareller
1 gul lök, hackad
en skvätt grädde och/eller matlagningsyoghurt
någon matsked kantarellfond
en klick dijonsenap
några nypor timjan
salt & peppar
- Börja med att smörsteka kantarellerna så att de får riktigt god smak. Lägg dem sedan i en skål medans du bryner färsen tillsammans med den hackade löken.
- Salta, peppra och krydda med timjan. Härifrån börjar måttangivelserna bli diffusa men det är bara att addera efter eget tyckte och smak :)
- Vänd nu ner kantarellerna och häll sedan på grädde/matlagningsyoghurt och någon matsked kantarellfond. Därefter en klick god dijonsenap.
- Låt allt småputtra en stund så att alla smaker blandar sig.
- Servera till exempel med coleslaw, en god sallad eller pasta.
Blev väldigt nöjd med smaken på den här köttfärssåsen, och fick till och med medhåll från den annars timjan-kräsne sambon = bra betyg! Tackar käraste bonussvärmor för både färsen och kantarellerna! :)
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar