Populära recept
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Här kommer ytterligare ett recept på fröknäcke . Detta är utan något mjöl i men tack vare äggen håller det ihop riktigt fint. Min nya f...
-
Kul att se i statistiken att ni är flera som är inne och kikar! Om du testar något av recepten får du mer än gärna kommentera efteråt om hur...
måndag 22 oktober 2012
Späckad fläskfilé Italy style
Ikväll har jag improviserat i köket. Och gott blev det! :) Jag piffade upp en bit fläskfilé med några av mina italienska favoriter; mozzarella och salami. Och så åkte det visst i lite basilika och soltorkade tomtater också. Mums!
4 portioner
Ca 40 minuter (varav 20-25 minuter i ugnen)
400-500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
8 skivor italiensk salami
125 g skivad mozzarella
5-6 hackade soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika, hackad eller klippt
salt & peppar
smör
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta filén från sidan och banka sedan ut den.
- Lägg på de soltorkade tomaterna och basilikan. Fortsätt med salamin och därefter mozzarellan.
- Stäng filén med snöre eller tandpetare.
- Bryn filén runtom i en stekpanna med smör, salta och peppra.
- Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i ugnen cirka 20-25 minuter.
Min sambo tror att den här salladen skulle passa väldigt bra till, och jag säger inte emot! Kanske det även skulle passa att blanda i någon mer smakrik ost...
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Huvudrätt,
Italienskt,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar