Populära recept
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
onsdag 26 september 2012
Cannelloni med svamp och ricottaost
4 portioner
2 tsk olja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
450 g blandad svamp
200 g späda spenatblad (babyspenat funkade utmärkt!)
1 krm muskot
200 g ricottaost (funkade lika bra med mozzarella!)
225 g cannellonirör
1 förp krossade tomater (gärna kryddad)
1 ½ dl passerade tomater
salt & peppar
Receptet är hämtat ur en Viktväktarbok, och smakade väldigt gott!
2 tsk olja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
450 g blandad svamp
200 g späda spenatblad (babyspenat funkade utmärkt!)
1 krm muskot
200 g ricottaost (funkade lika bra med mozzarella!)
225 g cannellonirör
1 förp krossade tomater (gärna kryddad)
1 ½ dl passerade tomater
salt & peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och svamp i cirka 5 minuter-. Rör om under tiden. Tillsätt spenat och muskot och låt allt fräsa ett par minuter till.
- Dra pannan från värmen och smaksätt med salt och peppar. Rör i ricottaosten.
- Fyll cannellonirören (ställ dem på högkant och fyll på med en tesked) med spenat- och svampblandningen och lägg dem i en form.
- Blanda de krossade tomaterna med de passerade. Salt och peppra. Häll blandningen över cannellonin och tillaga i ugnen i cirka 25 minuter.
Receptet är hämtat ur en Viktväktarbok, och smakade väldigt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar