Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
För den som vill smaska på en god kladdkaka, men gärna glutenfri, kommer här ett recept på detta. Väldigt likt "det vanliga" men m...
-
Jag vet inte om jag någonsin ätit brysselkål, och om jag gjort det så minns jag det inte. Trots det har jag gått ett tag och funderat...
-
Receptet på det här brödet hittade jag ursprungligen på tasteline.com. 4 portioner cirka 30 min, ugn 200 grader 2 st ägg 2 dl va...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
onsdag 26 september 2012
Cannelloni med svamp och ricottaost
4 portioner
2 tsk olja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
450 g blandad svamp
200 g späda spenatblad (babyspenat funkade utmärkt!)
1 krm muskot
200 g ricottaost (funkade lika bra med mozzarella!)
225 g cannellonirör
1 förp krossade tomater (gärna kryddad)
1 ½ dl passerade tomater
salt & peppar
Receptet är hämtat ur en Viktväktarbok, och smakade väldigt gott!
2 tsk olja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
450 g blandad svamp
200 g späda spenatblad (babyspenat funkade utmärkt!)
1 krm muskot
200 g ricottaost (funkade lika bra med mozzarella!)
225 g cannellonirör
1 förp krossade tomater (gärna kryddad)
1 ½ dl passerade tomater
salt & peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och svamp i cirka 5 minuter-. Rör om under tiden. Tillsätt spenat och muskot och låt allt fräsa ett par minuter till.
- Dra pannan från värmen och smaksätt med salt och peppar. Rör i ricottaosten.
- Fyll cannellonirören (ställ dem på högkant och fyll på med en tesked) med spenat- och svampblandningen och lägg dem i en form.
- Blanda de krossade tomaterna med de passerade. Salt och peppra. Häll blandningen över cannellonin och tillaga i ugnen i cirka 25 minuter.
Receptet är hämtat ur en Viktväktarbok, och smakade väldigt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner

0 kommentarer:
Skicka en kommentar