Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
För den som vill smaska på en god kladdkaka, men gärna glutenfri, kommer här ett recept på detta. Väldigt likt "det vanliga" men m...
söndag 5 augusti 2012
Pizza med getost, salami och champinjoner
Ännu ett recept från Matmagasinets "matkasse", återigen väl godkänt! Enkelt att laga och vääääldigt god fyllning! Gjorde bara några smååå justeringar. Jag hade inte dinkelmjöl hemma så att det räckte till mitt vanliga recept på pizzadeg, testade därför Leilas. Inte fullt lika nyttigt men ÅH så god pizzabotten blev! Kan jag verkligen rekommendera om du vill ha en riktigt riktigt god pizzabotten.
300 g champinjoner
1 gul lök
1 påse riven mozzarella, 200 g
100 g salami
200 g getost
2 skivade tomater
- Strö mozzarellan över pizzadegen, fortsätt sedan med skivad lök och champinjoner.
- Lägg sedan på salamin och avsluta med getosten.
- Grädda cirka 10-15 minuter på 225 grader.
- Servera pizzan med en grönsallad.
I originalreceptet hade de ingen skivad tomat på men jag tyckte det skulle passa bra (vilket det gjorde!). Jag bredde också på ett tunt lager med Heinz ketchup på pizzabotten innan jag la på mozzarellan. I originalreceptet står det också att man ska steka svampen och löken i smör och salt/peppar på medelvärme cirka 5 minuter, innan man lägger på det på pizzan. Jag föredrog att lägga på det otillagat.
Etiketter:
Pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar