Populära recept
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Yes, nu är det också gjort - burgundisk gryta! Tycker onekligen att det är lättare att både stava och säga burgundisk än bourguignon :)...
-
Ett gott tillbehör till exempelvis grillat. Tänk på att svartrötterna svartnar snabbt när man skalat dem, så lägg dem i citronvatten ti...
-
Senaste tiden har jag mer eller mindre snöat in på rotfrukter, men jag hade nästan glömt hur gott det kan vara, och dess...
onsdag 20 juni 2012
Melon- och fetaostsallad med grekiska biffar
På bilden saknas ruccola i melon- och fetaostsalladen - gott ändå!
Kvällens planerade middag var grekiska biffar med grekisk sallad. Men häromdagen så fick jag ett häfte med recept från ZETA och kände för att göra typ allt i häftet på stört, italienskt så klart, mitt favoritkök! Så därför fick det istället bli grekiska biffar med en italieninspirerad sallad :) Middagen avnjöts ute på en solig altan - därav den somriga blomman!
Melon & fetaostsallad
2 personer (om man har den som enda tillbehör)
1 st rödlök, tunt skivad
1 tsk strösocker
1,25 msk rödvinsvinäger
1/4 vattenmelon, tärnad
1 paket fetaost
½ påse ruccola
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
- Blanda lök med socker och vinäger på ett fat, låt stå 10 minuter.
- Blanda melon, tärnad fetaost, oliver och ruccola med löken och vinägerblandningen.
- Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja.
Grekiska biffar
2 portioner
250 gram färs, nöt eller blandfärs
½ dl tomatjuice
1,5 skiva vitt färskt bröd
½ tsk salt
½ tsk oregano
½ gul lök
1 st vitlöksklyfta
0,25 dl finhackad persilja (fryst funkar lika bra)
1 st ägg
- Smula sönder brödet i tomatjuicen och låt stå 5 minuter. Om du inte har tomatjuice och/eller färskt bröd går det lika bra att blanda tomatpuré, ströbörd och några droppar vatten.
- Arbeta köttet med sal, peppar och oregano. Tillsätt tomatjuicen, finhackad gul lök, krossade vitlök, persilja och ägg. Arbeta samman till en jämn färs och forma till biffar eller köttbullar.
- Stek eller grilla biffarna.
- Passar bra att serveras med bland annat couscous, sallad och tsatziki.
Etiketter:
Grekiskt,
Grillat,
Grönsaker,
Huvudrätt,
Italienskt,
Kött,
Sallad,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar