Populära recept
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag är definitivt inte den första, och säkert heller inte den sista att skriva in ett fröknäckerecept i min receptbok. Tror till och...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
måndag 3 februari 2014
Hoki med rödbetor och fetaost
Jag måste säga att ICA verkligen har hoppat upp ett snäpp vad det gäller sina recept. Även om detta är ett äldre recept så tycker jag man hittar många godbitar där numera! Skönt när vardagsmaten ska lagas, att kunna hitta färdiga och goda recept. Så får experimenterandet och egenkomponerandet vänta till helgen när det finns lite mer tid till sånt :)
4 portioner
Cirka 60 minuter
400 g hokifilé
400 g färska rödbetor med skal
600 g potatis
1 paket fetaost
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
2 msk olivolja
3/4 dl grovskuren dill
- Tina hokifiléerna om du använder frysta. Koka rödbetorna med skalet på. Det kan ta allt från 20 till 45 minuter. När de är klara skär du dem i klyftor och gnider av skalet under rinnande vatten.
- Skala och koka potatisen.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Lägg fisken i en stekpanna. Salta och peppra. Häll på vitt vin, vatten och fiskfond. Lägg på lock och låt sjuda cirka 4-6 minuter. Ta av från spisen och varmhåll.
- Fräs rödbetsklyftorna i olivoljan cirka 2 minuter. Häll sedan över vitlöken och fräs någon minut till. Salta och peppra. Ta av från plattan och vänd ner dill och fetaost.
- Servera fisken med potatis och rödbetsröran. Toppa exempelvis med lite dill eller varför inte en citronskiva.
Etiketter:
Fisk och skaldjur,
Huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar