Populära recept
-
Inför midsommar dök det upp flera olika varianter på cheesecakes med räkor, och några med lax, i mitt bloggflöde. Av bilderna att döma ...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Det här "Du är vad du äter"-receptet är Anna Skippers och jag hittade det på recept.nu . Jag modif...
-
Ikväll har jag tagit ännu ett steg i rätt riktning vad det gäller att lära mig äta fiskrätter. Det blev hokifilé i ugn med sås på kokosmjölk...
måndag 4 november 2013
Gräddstuvad brysselkål med wasabi
Jag vet inte om jag någonsin ätit brysselkål, och om jag gjort det så minns jag det inte. Trots det har jag gått ett tag och funderat på om det är gott eller inte. Så när jag var och handlade igår slog jag till på en påse fryst brysselkål och åkte sedan hem och funderade på vad jag skulle hitta på med den. Googlade lite och hittade massa olika recept. Till slut bestämde jag mig för att det fick bli gräddstuvat, det lät absolut godast. Och så spetsade jag till det med wasabi. Hade ingen aning om hur detta skulle smaka, MEN, det blev verkligen supergott! Om du gillar wasabi så är detta verkligen något att testa!
Cirka 2-3 portioner
Ca 10 minuter
275 g fryst brysselkål
1-1,5 dl vispgrädde
3/4-1 dl mjölk (gärna gammaldags!)
wasabi efter eget tycke
olivolja
salt
- Stek brysselkålen i olivolja och lite salt på medelhög värme i cirka 5 minuter.
- Häll sedan på grädde och mjölk samt blanda ner wasabipastan. Låt småkoka i cirka 5 minuter till eller tills kålen är lagom mjuk.
- Klart att servera!
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Grönsaker,
Lättare måltider,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar