Populära recept
-
Här kommer ytterligare ett recept på fröknäcke . Detta är utan något mjöl i men tack vare äggen håller det ihop riktigt fint. Min nya f...
-
Inspirerad av ett recept på en amerikansk Texas-style potatissallad slängde jag ihop detta som en lite enklare måltid till gårdagen....
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
-
Har tidigare publicerat ett recept på zucchinilasagne här på bloggen, men idag testade jag ett nytt och det var så himla gott att det ...
torsdag 6 december 2012
Parmesangratinerade körsbärstomater
Jag är en riktig pastasucker, och har inte mycket till övers för potatis som länge har varit det genomsvenska tillbehöret till så gott som allt. Ris går väl an, men couscous är bättre. Ungefär sån är jag :) Därför försöker jag ibland att hitta alternativ till mitt pastaätande för att inte dra i mig allt för mycket kolhydrater. Ikväll testade jag att återigen blanda några av mina favoritingredienser för att åstadkomma ett tillbehör till kycklingen vi åt. Det blev faktiskt riktigt gott!
2 portioner (som enda tillbehör, säkert 4 om man även har pasta eller något annat bredvid)
cirka 25 minuter
2 askar körsbärstomater
riven parmesanost
färsk basilika
olivolja
flingsalt & svartpeppar
- Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg i en ugnssäker form.
- Ringla över olivolja efter eget tyckte.
- Strö över flingsalt och några varv med pepparkvarnen.
- Lägg över den rivna basilikan och toppa med riven parmesanost.
- Dra ytterligare något varv med pepparkvarnen.
- In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter eller tills du tycker att osten ser bra ut.
- Servera till kött eller kyckling.
Etiketter:
Grönsaker,
Italienskt,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar