Populära recept
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Nu när sommaren äntligen kommit så tycker jag den enkla maten är den bästa. Man vill alltid äta gott men kanske inte lägga lika mycke...
-
Jag har sett många recept av den här typen, med olika grönsaker, där rätten kallas för fritters men ett annat bra namn, i mitt tycke, ä...
-
På denna veckas matsedel skrevs en kycklinggratäng in och idag valde sambon just denna. Åh jösses mössa så god den är! Vi blev båda t...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
torsdag 6 december 2012
Parmesangratinerade körsbärstomater
Jag är en riktig pastasucker, och har inte mycket till övers för potatis som länge har varit det genomsvenska tillbehöret till så gott som allt. Ris går väl an, men couscous är bättre. Ungefär sån är jag :) Därför försöker jag ibland att hitta alternativ till mitt pastaätande för att inte dra i mig allt för mycket kolhydrater. Ikväll testade jag att återigen blanda några av mina favoritingredienser för att åstadkomma ett tillbehör till kycklingen vi åt. Det blev faktiskt riktigt gott!
2 portioner (som enda tillbehör, säkert 4 om man även har pasta eller något annat bredvid)
cirka 25 minuter
2 askar körsbärstomater
riven parmesanost
färsk basilika
olivolja
flingsalt & svartpeppar
- Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg i en ugnssäker form.
- Ringla över olivolja efter eget tyckte.
- Strö över flingsalt och några varv med pepparkvarnen.
- Lägg över den rivna basilikan och toppa med riven parmesanost.
- Dra ytterligare något varv med pepparkvarnen.
- In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter eller tills du tycker att osten ser bra ut.
- Servera till kött eller kyckling.
Etiketter:
Grönsaker,
Italienskt,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar