Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
onsdag 25 juli 2012
Baconmuffins med tomat & basilika
Det här receptet är ett riktigt mellanmålsrecept - perfekt att ta med till jobbet, i bilen och på picknicken. Både goda OCH nyttiga! :) Receptet är från Ola Lauritzons bok Snabblagad GI (som jag kan rekommendera). Jag gör en sats då och då som jag fryser in. Sedan tar jag bara ut en muffin när jag sticker till jobbet, så är den tinad lagom till eftermiddagens mellanmål.
Cirka 15 muffins
Cirka 45 minuter-1 timme, varav 30 minuter i ugnen 200 grader
1 paket (140 g) strimlat bacon
3 dl sojamjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
3/4 dl havrekli
1 dl linfrö
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 uppvispade ägg
1½ dl vatten
1½ dl yoghurt
1 dl rapsolja
2 dl hackade soltorkade tomtater
1 kruka hackad färsk basilika
1 dl grovt riven parmesan
ev 12 strimlor soltorkad tomat till garnering
- Värm ugnen till 200 grader.
- Fräs baconet och låt det rinna av på papper.
- Blanda samman mjöl, kl, linfrö, bakpulver och salt i en bunke.
- Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja i ytterligare en bunke. Rör därefter ner mjölbladningen i äggsmeten.
- Därefter blandar du ner soltorkade tomater, basilika, parmesan och bacon.
- Fördela smeten i muffinsformar. Beroende på vilken form du använder får du 12-16 muffins. Om du vill garnerar du med en strimla soltorkad tomat och några flisor flingsalt.
- Grädda på nedersta falsen cirka 30 minuter.
- Låt muffinsen svalna några timmar och frys sedan in i påsar.
Etiketter:
Buffé,
GI och lågkolhydrat,
Mellanmål,
Picknick
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar